Dagens Frimodiga kandidat

Av Gabriel Fjellander 4 September 2013 om: Dagens Frimodiga, Jesus, Kyrkovalet 2013

Varje dag fram till valet kommer vi lyfta fram någon Frimodig kandidat ute i landet, så du får en bild av vilka som ställer upp för Frimodig kyrka. Eftersom det är olika listor för alla stift så kan du inte rösta på alla överallt. Om du vill se vilka som ställer upp i just ditt stift, gå in och kolla på valsedlarna.

Dagens Frimodiga kandidat är Jennifer Nyström som ställer upp till kyrkomötesvalet i Lunds stift.

Jennifer Nyström

25-årig Lundabo som skriver masteruppsats (ht13) i Nya Testamentets exegetik. Finns med i OAS-rörelsens styrelse och ledarskap, innan dess i Credos styrelse. Reser en del i kyrkor och samfund och undervisar – något jag vill göra resten av mitt liv!

Att Jesus Kristus skall få bli känd, trodd, lydd och älskad är min drivkraft! Svenska kyrkan måste satsa på mission för att överleva. Likaväl behövs kraftansträngningar, med Guds Andes hjälp såklart!, att motverka kyrkans inre sekularisering. Ledarskap (t ex församlingsanställda) och deras relation med Jesus ligger mig varmt om hjärtat, likaväl som att arbeta med den enskilde individen – gräsrotskristendom, likaså ekumenik. Sverige och svensk kristenhet måste väckas på nytt till en förnyad kärlek till Herrars herre och Kungars kung och till Bibeln som Guds Ord. Detta är saker i stora drag jag vill driva till en verklighet. Jag tror att detta är möjligt!

E-postadress: jennifer_1575@hotmail.com