Dagens Frimodiga: Mauritz Johansson

Av Gabriel Fjellander 5 September 2013 om: Okategoriserade

Varje dag fram till valet kommer vi lyfta fram någon Frimodig kandidat ute i landet, så du får en bild av vilka som ställer upp för Frimodig kyrka. Eftersom det är olika listor för alla stift så kan du inte rösta på alla överallt. Om du vill se vilka som ställer upp i just ditt stift, gå in och kolla på valsedlarna.

Dagens Frimodiga kandidat är Mauritz Johansson som ställer upp till kyrkomötes- och stiftsfullmäktigevalet i Härnösands stift.

Mauritz Johansson

Jag döptes på min 4:e levnadsdag och har sedan tillhört Svenska Kyrkan. Jag är läkare och arbetar för att lindra smärta på patienter och rycker ut om det gäller patienter med cancer.
Jag har intresse i natur och teknik samt trädgård.
Jag vill nu att våra församlingar åter skall bli levande och där människor kan komma till tro. Kyrkan är Kristi kropp på jorden och alla vi döpta är delar av denna kropp. Denna kunskap kan bara överföras mellan människor som får förtroende för varandra och får andens ledning.
Med levande församlingar som samlas kring sakramenten i högmässa och mässa, kan detta växa fram.
Vi har fått uppdraget att sprida Jesu ord till alla folk. Jesus har också lovat att vara med oss i denna strävan. Må vi kunna visa på den pärla, som är så dyrbar att allt, vi vill sälja allt vi äger för att kunna köpa den.

E-postadress: sm3tsz@kramnet.se
Telefonnummer: 0620 17043, 0761332017