Lutherska Världsförbundet – en familj av syskon i tron

Av Jan Erik Amilén 25 mars 2017 om: Okategoriserade

Frimodig kyrka inbjuder till en inspirationsdag i Lund lördagen den 1 april 2017. Eftermiddagens seminarier är i tre olika lokaler i Lunds centrum: Domkyrkoforum, Filippi och EFS-kapellet. Se program för detaljer och dagen i sin helhet.

Seminariet ”Lutherska Världsförbundet – en familj av syskon i tron” leds av biskop Stephen Munga i EFS-kapellet kl. 13.30.

Stephen Munga, biskop i Nordöstra stiftet inom den evangelisk-lutherska kyrkan i Tanzania (ELCT). Han har doktorerat i teologi i Lund, där han även tjänstgjorde som präst under några år.

Han har ett stort engagemang för diakoni bland de svagaste i samhälle och emot s.k. ”land grabbing”, där den fattiga befolkningen berövas sin jord av stat eller privata bolag.

Som ni förstår talar han god svenska! Makan Anneth Munga medverkar även hon i inspirationsdagen.

Biskop Stephen medverkar också vid kvällens panelsamtal i Sankt Laurentiikyrkan kl. 18.30. Samtalet leds av Göran Skytte. I panelen ingår bl.a. biskop Johan Tyrberg. Biskop Stephen talar även på förmiddagen kl. 11.30 över ”Jesus är Vägen, Sanningen och Livet!”

Därutöver medverkar han i söndagens mässa i Domkyrkan.