Missionsarbete bland muslimer

Av Jan Erik Amilén 28 mars 2017 om: Okategoriserade

Frimodig kyrka inbjuder till en inspirationsdag i Lund lördagen den 1 april 2017. Eftermiddagens seminarier är i tre olika lokaler i Lunds centrum: Domkyrkoforum, Filippi och EFS-kapellet. Se program för detaljer och dagen i sin helhet.

Under eftermiddagen erbjuds ett smörgåsbord av seminarier. En av de medverkande seminarieledarna är Dan Sarkar. Dan är komminister i Broby. Han är ledamot i kyrkomötet från Lunds stift och en av de allra mest personkryssade av samtliga. En motion av just Dan med anknytning till dagens ämne bifölls i kyrkomötet 2016, vilket är mycket glädjande.

Dans föredrag handlar om missionsarbete bland muslimer, med erfarenheter från församlingsarbetet i Broby hälls i Domkyrkoforum kl. 15.55.

Broby församling har länge praktiserat ”Nya sätt att vara kyrka”, med bland annat den uppmärksammade ”Allt-möjligt-verkstaden”. Kommunen har fått många nysvenskar och Dan kommer att berätta om att muslimer kommit till tro och låtit döpa sig. Med den stora flyktingmottagning som kommit till vissa församlingar blir detta intressant för många att ta del av.

Dan är författare till boken ”Men då kom nåden springande” som utkommit i ny upplaga.

Välkommen Dan!

Seminariet har endast plats för cirka 40 deltagare.