Gör en insats!

Av Gabriel Fjellander den 30 August 2013

• Skänk pengar. Ju mer pengar vi får in, desto mer kan vi lägga på annonsering inför valet. Vi har bankgiro-konto 5150-3910.
  • Sätt upp affischer i mataffären, kyrkan, församlingshemmet, på offentliga anslagstavlor eller någon annanstans. Du kan gärna använda det lilla “valvykortet” som små affischer. Dem beställer du här. Se bild till höger.Samma bild kan skrivas ut hemma som en A3 eller en A4, om man önskar större bilder. Då ska du hämta detta underlag här.
  • Det finns en begränsad upplaga av “blå affisch” i storlek A3 som är uppbyggd. Denna kan även skrivas ut hemma i A4 eller A3. Laddas ner här.
    Beställning av upptryckt affisch skickas till Jan Erik Amilén.
  • Dela ut valsedlar eller foldrar till vänner, kollegor, grannar, osv. Beställ foldrar här, kontakta din stiftsavdelning för att få valsedlar. Alternativt kan man få ta några få valsedlar när förtidsröstningen börjat.
  • Hjälp gärna vänner, äldre och nära anhöriga att rösta. Då måste du hämta ett “brevröstningspaket” på pastorsexpeditionen (ett för var och en som du hjälper).En del som mycket väl kan avge sin röst själv, men har sviktande ork och kraft, är tacksamma för att få din hjälp. För på tal om personen tänker rösta. Fråga om du ska hjälpa till, så personen kan avge sin röst. Om hon eller han vill det, så skaffa ett “brevröstningspaket” samt önskade valsedlar och hjälp till.

• Skriv insändare till din lokaltidning. Vill du ha hjälp med insändarskrivandet, kontakta Jan Erik Amilén.
  • Annonsera i din lokaltidning. Du kan höra med din stiftsavdelning om de kan hjälpa till med pengar till annonsen, eller så kan du och kanske några till betala annonsen med egna pengar, som ett stöd till Frimodig kyrka.
    I små tidningar kostar det ofta inte så mycket. Ett förslag till en annons i storlek 1/8 (liggande format) kan du hämta här. Annonsen kostar nog 2-3000 kr.
    Vill du ha hjälp med annonsproduktionen, kontakta Jan Erik Amilén.

• Besök vallokaler under hela förtidsröstningen. Hör av dig om något ser “konstigt” ut.
  • Dela ut valsedlar utanför din vallokal på valdagen. Kontakta din stiftsavdelning för mer information.