Gardell enda boktipset

Av Jan-Anders Ekelund 25 February 2010 om: Okategoriserade

Frimodig kyrkas gruppledare på kyrkomötet Bertil Murray hade idag nedanstående tänkvärda insändare i Kyrkans tidning

Gardell enda boktipset
När jag går in på Svenska kyrkans hemsida kan jag via rubriken ”Om tro och liv” leta mig fram till ”En vuxen väg till tro”. Där finns rubriken ”Lästips”. Gott så. Svenska kyrkan har fått upp ögonen för den vuxna människans sökande, tänker jag.

Nyfiket går jag vidare för att se vilka böcker man föreslår. Två boktitlar finner jag, varken mer eller mindre: Om Gud och Om Jesus, båda med samma författare, Jonas Gardell. Dessa är de enda böcker man vill tipsa om till den som längtar, söker och vill lära känna kristen tro.
Är det någon mer än jag som blir upprörd? Känner de ansvariga inte till något vatten som släcker törsten bättre?

Bertil Murray
Frimodig kyrka