Humanisterna ett skämt, eller?

Av Jan-Anders Ekelund 10 June 2009 om: Okategoriserade

Humanisterna försöker vinna publicitet. Det senaste är ett test som jag lockades till att göra. Frågorna i testet var otroligt vinklade. Dag Sandahl, kyrkomöteskandidat för Frimodig kyrka, beskrev det hela mycket träffsäkert på sin blogg: Humanisterna erbjuder ett religionstest. Jag började svara. Det var något av det mest intellektuellt ohederliga jag skådat även om jag känner igen det principiella upplägget från Dawkins. Religioner blandas samman till en gröt och så ska man smaka på anrättningen och säga vad man tycker. Själva ansatspunkten är så totalt falsk. Svarsalternativen är så grovt tillyxade att en kristen, van vid intellektuella miljöer, skäms på humanisternas vägnar. Jag blir alltmer klar över varför de kristna grundar universitet och inte ateisterna! Jag saknar faktiskt redliga ateister när jag ser vad humanisterna nu åstadkommer.