Kyrkomötet dag 3

Av Jan-Anders Ekelund 27 October 2011 om: Frimodig Kyrka, Kyrkomötet

Följande blogginlägg lämnar Dan Sarkar idag:

Torsdagens kyrkomöte har blivit långt. Efter gruppmöte på morgonen fattades beslut i gårdagens ärenden. Ingen av FKs motioner har gått igenom, men det finns likväl en stor förståelse och i viss mån en liten beredskap att såsmåningom stödja någon ideologiskt ofarlig FK-motion. Däremot blev det skarpt läge när det gällde bl.a. frågorna om omvändelse, vigselbehörighet och möjlighet till prästvigning av kandidater från väckelserörelser. Trots att vi i sådana frågor är i liten (men inte ensam) minoritet, finns det några ljuspunkter: en motion från en annan nomineringsgrupp ville ha en framtidskommission med företrädare för kyrkans alla olika riktningar; många som tidigare aldrig stött oss säger numera att de kan stödja oss i vissa frågor; de retoriskt skickligaste pch roligaste talarna finns som vanligt i FK – alla lyssnar när fKare talar! (även om det retar många att inte bara en FKare går upp i varje ärende, utan så många som känner sig manade); samt till sist: dagens enda applåd till en motionär gick till FKs Stefan Aro som motionerade om meänkielitalande prästkandidater och avgav ett tilläggsyttrande på just meänkieli!
Detta blogginlägg skrivs 22.10, och det återstår säkert en timmes debatt till innan natten tillåts besegra dagen