Sverigedemokraterna avslöjar sig

Av Jan-Anders Ekelund 7 October 2010 om: Sverigedemokraterna

Det är mycket Sverigedemokraterna för tillfället. Självklart skall inte vi som kristna förtala våra medmänniskor och inte heller slå på dem som redan ligger. Däremot så är vi skyldiga att upplysa om och avslöja det som strider mot Guds ord. Enda fördelen med Sverigedemokraterna är att de är övertydliga med sitt främlingsfientliga budksap som fullständigt strider mot Guds ord.

‎”Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud.” (3 Mos 19:33-34)

En sverigedemokrat i Härnösands stift har motionerat i stiftsfullmäktige om att kyrkan inte skall hjälpa illegala immigranter. SD:s tankegångar strider mot Bibelns syn och även mot det som Frimodig kyrka står för. Frimodig kyrkas ordförande i Göteborgs stift Tord Nordblom blev känd i massmedia för ett antal år sedan när han (församlingen!) gömde flyktingar i Ucklums kyrka. I ungdomstidningen Insidan skrev Tord för fem år sedan en utmärkt artikel kring hur vi som kristna bör behandla flyktingar. Läs denna mycket aktuella artikel fastän den är fem år gammal.