Frimodig kyrkas ledamöter är mycket aktiva!

Av Jan Erik Amilén 22 November 2014 om: Frimodig Kyrka, Kyrkomötes-TV, Kyrkomötet, POSK

Årets kyrkomötesvecka är till ända. Dags att sammanfatta.

Frimodig kyrkas ledamöter hör till de allra mest aktiva i Kyrkomötet. Hela 20 motioner har undertecknats av ledamöter från Frimodig kyrka. Ibland med en undertecknare, ibland två eller flera. Tre av dessa motioner har lagts tillsammans med ledamöter från POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, medan 17 är helt våra “egna”. Samtliga 109 motioner återfinner du på Svenska kyrkans hemsida.

Att Frimodig kyrkas ledamöter är flitiga motionärer i Kyrkomötet är ingen nyhet. Så har det varit hela tiden, ända sedan Frimodig kyrka valdes in första gången (2005). I år lades totalt fram 109 motioner, varav alltså 20 från just Frimodig kyrka. Det betyder att 18 % av motionerna kom från vår nomineringsgrupp med cirka 5% av ledamöterna.

Dessutom visas stor aktivitet, kompetens och engagemang i utskottsarbetet och ifrån talarstolen vid beslutsprocessen. Den som var intresserad kunde via webb-TV följa årets Kyrkomöte. Gör gärna det du också! Sändningarna ligger fortfarande på nätet.

Medlemmar som bär på ett uppslag till motionsämne får gärna lämna detta till kyrkomötesgruppens gruppledare Bertil Murray. Kanske kan dina tankar utvecklas till en ny motion.

Vi kommer i kommande blogginlägg att redovisa årets motioner.

Vi vill på detta sätt uppmuntra våra 12 ledamöter och tacka för goda insatser i Kyrkomötet 2014.