Strängnäs stiftsavdelning

Av Gabriel Fjellander den 23 January 2013

Välkommen till Frimodig kyrka i Strängnäs stift!

Gå gärna in och läs medlemsbreven till medlemmarna i Strängnäs stift.

Vi har representation i Stiftsfullmäktige i Strängnäs stift.

Bor du i stiftet och vill engagera dig? Eller har du frågor om vad vi är och vad vi gör? Gå in och se vilka som sitter i styrelsen och ta kontakt med någon av dem!

Senaste nytt från Strängnäs stiftsavdelning

Hej alla vänner!

Vi närmar oss årets stiftsfullmäktige och Örebro pastorats kyrkofullmäktige. Är det något du funderar på som vi borde ta upp är du hjärtligt välkommen att höra av dig!

Förutom på detta forum kan du finna oss på Face Book: https://www.facebook.com/fkstrangnas.

Inga motioner eller frågor behandlades på  vårens kyrkofullmäktige i Örebro, så vi hoppas denna gång på ett ökat fokus på själavård, mission och diakoni i den nya församlingsinstruktionen enligt vår tidigare motion.

I linje med våra ambitioner att ställa upp i fler församlingar och pastorat i nästa års kyrkoval har vi börjat besöka intressanta platser i vårt stift. Först ut var Oppebykyrkan i Nyköping den 18 oktober. Denna kyrka är en samarbetskyrka som tillhör Evangeliska Fosterlands Stiftelsen.

Vi diskuterade lite i största allmänhet om kyrka och politik och fann en del olikheter avspeglas av olika ordpar som: Behov eller begär, materialism eller idealism, världsligt eller andligt, rättvist eller rättfärdigt och de olika vägar som leder fram till det klasslösa samhället respektive Guds rike.

Flera aha-upplevelser fick jag av några smakprov på Bergspredikan och hur vi ser på sakernas tillstånd. Ta till exempel: Matt. 5:17, “Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna! eller Matt. 6:26, “Gör er inga bekymmer” apropå saknaden av  det vi måste avstå  från för att stoppa spridningen av Covid19. Om vi följer Matt. 7:1, “Döm inte” får  inte våra motståndare vatten på sina kvarnar. Är vi på vår vakt följer vi Matt. 7:15, “Akta er för falska profeter!” Sådana finns det gott om, bland annat de som påstår att pandemin inte är så allvarlig så att vi kan göra både det ena och det andra.

Om du som läser detta känner att du råkade missa detta möte eller bor någon annan stans i stiftet och vill träffa oss och diskutera. Hör av dig! Nästa gång kanske det blir Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Kumla eller Örebro. Kanske vi även kan komma tillbaka till Nyköping .

Vi ser gärna fler som vill bli medlemmar, bilda lokala grupper och kan tänka sig att kandidera för Frimodig kyrka i kyrkovalet 2021.

Vid pennan: Helge Rooth