Ett år från Påskdagen till Annandag Påsk

Av Jan Erik Amilén 30 March 2016 om: Gudstjänst, Levande församlingar, Musik, Okategoriserade

Påskdagen 2015 startade psalmförfattaren Bertil Murray och kompositören Maria Löfberg ett ambitiöst arbete med en ny psalm för varje kyrklig helgdag under året. Annandag Påsk 2016 avslutades arbetet (knappt ett års tid, faktiskt!).

Maria publicerar psalmerna på sin sida SepteMA, en psalm per vecka. Klicka här för att komma till sidan. Bertil, som är författaren, har lika regelbundet gett spridning åt arbetet på sin Facebooksida, med länkar till en inspelning där Maria spelar och sjungen veckans psalm. Bertils Facebook når du här.

Vi gläds med dessa nya “moderna” psalmer och hoppas de hittar ut i svenskt kyrkoliv, och till den gudstjänstfirande församlingen. Nu ligger en psalmskatt tillgänglig och det går att hitta “rätt” psalm för kyrkoåret även i fortsättningen. Lättast kan vara att söka på SepteMas Facebooksida, klicka här.

Hösten 2016 väntas ett kyrkoår av nya psalmer komma i bokform. Vi gläds i Påskens glädje!