Islossning på gång?

Av Jan-Anders Ekelund 6 August 2009 om: Centern

Sakta smälter isen eller är det rent av islossning på gång? Centerkandidat vill avpolitisera Svenska kyrkan. Den frispråkiga centerpartisten Helen Törnqwist säger det som varit en omöjlighet för en centerpartist tidigare: Det här måste vara sista kyrkovalet som politiska partier deltar i. En kyrka som inte styrs av politiska partier kunde styras av dess medlemmar som är engagerade i kyrkan. Hon ser t.o.m. S:ta Clara som ett föredöme.
Läs själva hennes insändare i Dagen. Tyvärr så står Törnqwist för en helt annan teologi än Frimodig kyrka, men det känns ändå som om något spännande är på gång när det gäller avpolitiseringen. Det går kanske snabbare än vi vågat hoppats på. Läs mer på samma tema här och här.