Vad hör vi när Gud talar? Om lag och evangelium

Frimodig kyrka inbjuder till en inspirationsdag i Lund lördagen den 1 april 2017. Eftermiddagens seminarier är i tre olika lokaler i Lunds centrum: Domkyrkoforum, Filippi och EFS-kapellet. Se program för detaljer och dagen i sin helhet.
Under eftermiddagen erbjuds ett smörgåsbord av seminarier. En av de medverkande seminarieledarna är Hans Lindholm, pensionerad präst från Lötenkyrkan, som är en samarbetskyrka mellan EFS och Uppsala pastorat. Hans är gruppledare för Frimodig kyrka i stiftsfullmäktige i Uppsala och ersättare i kyrkomötet.

Hans seminarium “Vad hör vi när Gud talar? Om lag och evangelium” anknyter 500-årsminnet av reformationen. Seminariet hålls i EFS-kapellet kl. 15.55.

Hans är i hög grad förknippad med bibelläsningsplanen Bibeln idag, som även är en av grundarna bakom det nyare Anta utmaningen. Länkar: http://www.bibelnidag.org/ http://www.antautmaningen.se/

Hans har utgivit ”Den som segrar. En kommentar till Uppenbarelseboken” (Artos).

Hans är en flitigt anlitad förkunnare och föredragshållare. Ett tips på nätet till ett lämpligt föredrag är ”Luther & bibeln”. Dagens seminarium ansluter väl till detta ämne. En del uppfattar Luther ”kravfull” – men vi är en evangelisk-luthersk kyrka. Här kommer ”lag” först och det slutar med ”evangelium”. Se själv i rubriken!