Världens fest

Av Jan-Anders Ekelund 15 September 2012 om: Efterföljelse, Ideellt arbete

En av mina vänner på facebook skrev följande mycket tänkvärda inlägg om “Världens fest” i Malmö förra helgen:

På världens fest i Malmö blev kollekten 66000:- på 3000 deltagare. Det är 22 kr per person.

Detta med bakgrunden att hjälpverksamhet och att ge pengar var det enda som betonades under festen. Inget sades om relationen till Gud och behovet av att människan försonas med honom.

När jag lämnade en gudstjänst där kollekt togs upp såg jag ner i korgen – bara silvermynt. Det var inga änkans skärv där inte, alla var rika som var i kyrkan.

Det får mig att dra slutsatsen att lagiskhet aldrig producerar goda gärningar utan bara hyckleri (man har iaf lagt något i kollekten, men inget avgörande). Vi är syndare som behöver försonas med Gud och bli förvandlade av den Helige Ande för att kunna göra goda gärningar.

De blir helt sjukt att tänka på 22 kr per person när alla var där på betald arbetstid med representation.

Kyrkan behöver omvändelse, inte fler “världens fest”