Vigselrätt – nej tack

Av Erik Johansson 1 April 2009 om: Kyrkomötet, Kyrkovalet 2009

Ikväll har Riksdagen beslutat införa en könsneutral äktenskapslag. Det innebär för Frimodig kyrkas del att vi kommer att arbeta för att Svenska kyrkan avsäger sig vigselrätten. Vi tror nämligen att Gud har skapat mänskligheten till kvinna och man med flit; han har tänkt att det ska vara så. Vi har inget mandat utifrån Bibelns ord att jämställa samkönade relationer med äktenskapet mellan man och kvinna och därmed kan vi heller inte erkänna två män eller två kvinnor som gifta.

Nu innebär ju inte detta att det blir homosexuella kyrkbröllop fr o m 1 maj. Nej, först måste det tas en ordning för detta i kyrkomötet, tidigast i höst. Men där vill vi som sagt verka för att Svenska kyrkan istället lämnar ifrån sig vigselrätten helt och hållet.