En helt nyskriven psalm i veckan

Bertil Murray, gruppledare för Frimodig kyrka i Kyrkomötet, är bland mycket annat också en uppskattad poet och psalmförfattare.
Från och med Stilla veckan kommer vi att kunna lyssna till och ladda ner noter och text till en ny psalm för kommande söndag varje vecka, under ett år framåt. Nyskriven och nykomponerad, alltså helt ny. Så är i alla fall tanken. De kommer att vara för fritt bruk under aktuell söndag. Psalmen för Påskdagen den (5 april) lär redan vara klar, men vi får ge oss till tåls lite ännu. Men Bertil berättar på Facebook att han har lyssnat till den underbara musiken till psalmen för Påskdagen. Det låter lovande, för alla oss som lärt oss att lita på hans goda omdöme!
De nya psalmerna är tonsatta av Maria Löfberg, organist och kantor i Morups församling norr om Falkenberg. På hennes hemsida SepteMa man alltså kan höra och ladda ner den nya psalmen med noter. Varje vecka “Veckans psalm”! Och med tydlig koppling till kommande söndags tema. Klicka på SepteMa så kommer ni till sidan.
Tack till Bertil och Maria för detta storslagna och spännande psalmprojekt. Ni som läser detta uppmanas att tala med er(a) kantor(er) så de kan fånga upp den nya skatten av nyskapade psalmer och använda dem.