Nya sätt att vara kyrka

Av Jan Erik Amilén 24 March 2017 om: Okategoriserade

Frimodig kyrka inbjuder till en inspirationsdag i Lund lördagen den 1 april 2017. Eftermiddagens seminarier är i tre olika lokaler i Lunds centrum: Domkyrkoforum, Filippi och EFS-kapellet. Se program för detaljer och dagen i sin helhet.

Björn Gusmarks dubbelpass “Nya sätt att vara kyrka” är i Domkyrkoforum kl. 13.30. Björn är tillsammans med Tin Mörk projektledare och inspiratör för projektet ”Nya sätt att vara kyrka”. Björn är ledig från tjänst som kyrkoherde i Romelanda för detta arbete med sina rötter i Fresh Expressions of Church. Frimodig kyrka vill stödja detta arbete, och med seminariet inspirera till liknande tankar i ditt eget sammanhang där du bor.
Länk: http://www.nyasattattvarakyrka.se/kontakt/ 

Seminariet är mera omfattande än övriga seminarier. Du som väljer detta ”dubbla” seminariepass är antagligen någon som inte haft möjlighet att få delta i motsvarande på hemmaplan.
Björns arbete redovisas delvis på hemsidan, länkad ovan, som är en källa att ösa ur. Löpande arbete följs med fördel i Facebookgruppen ”Nya sätt att vara kyrka”. Dessa båda forum visar att projektet verkligen har blivit och är efterfrågat.

Vi är mycket glada att kunna erbjuda detta seminarium, dock i komprimerad form jämfört med hur det brukar genomföras i församlingar som bjuder in Björn eller Tin. Här flödar tankar om hur vi i vår tid kan arbeta för att bygga församling. Spännande!

Seminariet är maximerat till cirka 40 deltagare. “Först till kvarn…”